Industri > Aktuelle saker > Helge Aasen og Børge Brende åpner Industri 2017

Helge Aasen og Børge Brende åpner Industri 2017

Styreleder i Norsk Industri Helge Aasen og utenriksminister Børge Brende vil åpne Industri 2017 når den går av stabelen i Bodø den 27. og 28. september.

Publisert: Endret:

Helge Aasen er administrerende direktør i Elkem og ble i mai i år valgt til styreleder i Norsk Industri.

Aasen er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har deltatt på lederutviklingsprogrammet ved IMD i Sveits. Han har meget bred industriell erfaring fra de fleste av Elkems ulike funksjoner gjennom sine 26 år i selskapet, fra salg via drift til logistikk og innkjøp.

Han har arbeidet både på verk og i konsernfunksjoner internasjonalt og i Norge. Han har han divisjonsdirektør for Elkem Carbon (2000-2007), og deretter adm. direktør i Elkem Solar AS. Siden 2009 har han vært administrerende direktør for moderselskapet Elkem AS.

– Den kraftintensive industrien i Norge har mange fordeler. Vi har gode markedsposisjoner og er sterke på teknologisk utvikling og drift. Denne kombinasjon gjør oss rustet også til å møte den nye geopolitiske situasjonen vi har nå, sier Helge Aasen.

– Jeg ser frem til å delta i åpningen av Industri 2017 i Bodø sammen med både utenriksminister Børge Brende og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen, sier han.